Специален софтуер за превъртян километраж

Програмата ще бъде инсталирана в пунктовете за технически прегледи в началото на 2018 г.

Превъртането на километраж на старите коли е честа практика, от години алармират вносители и от СБА. От скоро у нас бяха приети санкции срещу подобни действия и те се криминализираха. Глобите за превъртян километраж вече са от 2000 до 7000 лева. От догодина държавата ще следи и със специален софтуер дали километражите на колите са манипулирани. Програмата ще бъде инсталирана в пунктовете за проверка на техническото състояние на автомобилите от началото на 2018 г., съобщава Нова тв. Според вносители на автомобили проблемът с превъртането на километражите започвал още от чужбина. Манипулацията става буквално за минути. Оказва се, че всеки може да сдобие със софтуер за превъртане. Един от начините да се установи превъртян километраж е чрез проверка при лицензиран вносител на марката на автомобила. Там се проследява сервизната история на колата, но това невинаги може да даде отговор на въпроса за километража. Ако колата ви е внесена от Германия или Италия, от Съюза на българските автомобилисти дават ценен съвет. Обикновено на година в тези държави се изминават между 35 и 50 хиляди километра. Ако колата е на десет години, умножавате по тези числа и ще разберете действителния километраж.  По данни на МВР у нас са регистрирани общо 3,6 милиона превозни средства, като най-много са старите. Близо 1,3 милиона превозни средства са на повече от 20 години.

Източник: www.economic.bg
 

ГТП Люлин

     В нашият пункт за годишни технически прегледи можете да минете на задължителният по закон технически преглед вашият лек автомобил, автомобил 4х4, товарен автомобил (до 3.5 тона), ремарке и мотоциклет.

Годишни технически прегледи на автомобили (4х4), товарни автомобили до 3.5 тона, мотоциклети и ремаркета - ГТП Люлин © 2018 - 2021. Всички права запазени! Този сайт е създаден от Website Studio.