Неизправните автомобили ще остават без регистрация

Неизправните автомобили ще остават без регистрация – такава промяна записаха депутатите в закона за МВР. Освен това вече не само ДАИ, а и Пътната полиция ще следи в реално време как колите минават технически преглед.

В момента камерите в реално време предават как минава един технически преглед. Компютрите пък изпращат информация за евентуални технически нередности по колите.

Новата система ще свърже системите на ДАИ и Пътната полиция и така ще блокира в реално време прегледа на всеки автомобил, който има проблем, например със спирачките.

Въпреки това хората смятат, че поправките в закона няма да спрат от движение неизправните коли. Андрей Дойчинов всяка година минава технически преглед със старата си кола, като дава пари отгоре. Досега не са го връщали да си оправи колата.

„Пробват по един, по два, по три начина, докато не мине машината и в крайна сметка докато не успеят, опитват пак. Ако прегледът струва 40, аз плащам примерно 60-70”, казва той.

Има обаче и пунктове, които не правят компромиси.

За да няма рушвети и хитруване всички прегледи ще се гледат онлайн. Експертите обаче са скептични, че новите правила ще решат проблема и определят поправките като прибързани.

От МВР и транспортното министерство обясниха, че новостите ще влязат в сила в средата на следващата година.

Източник: www.btvnovinite.bg

 

ГТП Люлин

     В нашият пункт за годишни технически прегледи можете да минете на задължителният по закон технически преглед вашият лек автомобил, автомобил 4х4, товарен автомобил (до 3.5 тона), ремарке и мотоциклет.

Годишни технически прегледи на автомобили (4х4), товарни автомобили до 3.5 тона, мотоциклети и ремаркета - ГТП Люлин © 2018 - 2021. Всички права запазени! Този сайт е създаден от Website Studio.